top of page

ARTISTES

ANNA GALÍ

L’Anna Galí és una fotògrafa de Girona de 52 anys. Des de ben petita ja ha estat interessada per la fotografia. Quan ja era adolescent, va començar a realitzar diversos cursos i tallers relacionats amb la creació de projectes. En l’actualitat combina la docència com a professora de matemàtiques amb la fotografia d’arquitectura i interiors i amb el desenvolupament de projectes personals. Un dels seus projectes més importants ha sigut el projecte de "Ghosts of Tamala", una adaptació del llibre "Pedro Pàramo" de Juan Rulfo.

Els seus interessos es mouen principalment en la relació entre fotografia i identitat/memòria en el context contemporani d’ús massiu d’internet i xarxes socials, l’estret vincle entre fotografia i text i la multiplicació dels seus potencials comunicatius quan s’uneixen, o la fotografia com a mitjà de transformació personal i, per tant, social.

anna%20gali_edited.jpg

MIREIA SALLARES

Mireia Sallarès (Barcelona, 1973) és una artista catalana. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, amb estudis de cinema a la New School University i a la Film & Video Arts de Nova York. Sallarès utilitza el vídeo com una via d'investigació antropològica, però també com un instrument narratiu, capaç de produir relat a partir de la complexitat de la realitat.

Els seus treballs estan relacionats amb la sociologia i l'antropologia cultural. Analitzen històries reals de persones i col·lectius d'arreu del món, amb una predilecció per les dones. Analitza el món com a estrangera, fent servir entrevistes, intervencions en l'espai públic o d'altres tipus de suport per reflexionar sobre conceptes com la veritat, la violència, el plaer, la memòria o l'estatus.

MIREIA SALLARES.jpg

JOAN FONTCUBERTA

Joan Fontcoberta és un dels fotògrafs amb més projecció internacional. A més de fotògraf, és un reconegut crític, escriptor i professor de català. La seva producció artística gira entorn de la versemblança de la imatge i la seva capacitat per a representar i suplantar el món real. Li interessa la funció social de la fotografia, l'ús públic de la imatge i la intoxicació de la informació.


Ha guanyat premis a nivell mundial i les seves exposicions han estat des d'Espanya fins a Nova York. Una de les seves obres més reconegudes és El món neix en cada besada i és un fotomosaic inaugurat l’any 2014. El mural està composat per imatges dels lectors d'El Periódico (4000), seguint el tema "moments de llibertat" les fotografies conjuntament formen un altre imatge, que és un petó. 

joanet_edited.jpg

MERCEDES PRIETO MELERO

Mercedes Prieto és una artista espanyola llicenciada en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València.  És pintora, dissenyadora i docent de dibuix i llenguatge visual. Durant els anys 80 va realitzar exposicions en diverses galeries de tota Espanya. A partir dels 90 es dedicà a la docència del dibuix i llenguatge visual a l'Escola Superior de Disseny (Palma), realitzant, a més, disseny de productes i dibuixos per a diferents empreses, així com pintura, obra gràfica i llibres d'artista.

En els darrers anys ha fet alguns projectes col·laboratius amb diverses entitats, sobre la identitat i els rols de gènere, i el treball no remunerat o precaritzat amb enfocament feminista.

Mercedes-Prieto-Melero_edited.jpg

ÀLEX TOVAR

Escriptor, guionista, realitzador audiovisual i músic. Llicenciat en Comunicació Audiovisual i Periodisme. En els últims anys ha exercit com a cap de premsa per a diverses productores i distribuïdores cinematogràfiques d'àmbit nacional i internacional. Cofundador, al costat de la il·lustradora Àfrica Fanlo, de la productora audiovisual The Tree On The Sea, responsable de curtmetratges d'animació, videoclips i llibres per a petits i grans. Les seves animacions han donat vida a les joguines de la marca Londji Creative Toys, a la música d'Andreu Rifé o a la imatge gràfica de la 20a-21a edició de El Meu Primer Festival de Cinema (Barcelona-Madrid), entre d'altres campanyes de publicitat i divulgació cultural. Ha estat docent de Teoria Audiovisual amb el curs El viatge de la mirada a l'Escola Massana de Barcelona.

alex tovar.jpg

WILLIAM KENTRIDGE

Va néixer el 1955 a Johannesburg, ciutat on viu i treballa. Creador polifacètic, combina crítica política i llenguatge poètic. També ha anat alternat la pràctica del dibuix i del gravat amb el món del cinema i del teatre, on ha treballat com a actor, guionista i director.


A través de l'animació, el dibuix, cinema, la música o el teatre, ha creat una gran obra que barreja tècniques i disciplines. La seva obra té present el context sud-africà de l'apartheid, i ell mateix ha reconegut ser sempre un artista compromès des d'un punt de vista social i polític. Però el seu treball també parla de la naturalesa de les relacions humanes i la memòria, la relació entre desig, ètica i responsabilitat.

wkk.jpg

LURDES R. BASOLÍ

És llicenciada en Comunicació Audiovisual i postgraduada en Fotoperiodisme. Ha publicat en revistes com El País Semanal, The Sunday Times Magazine, Internazionale o Photo Magazine. Pel seu treball La Sucursal del Cel va rebre una beca FotoPres, el premi Inge Morath de l'Agència Magnum i el premi Ani Pix-Palace de Visa pour l'Image, entre d'altres. Ha exposat el seu treball internacionalment en festivals i espais d'art d'Holanda, Alemanya, Àustria, Polònia, Veneçuela, Azerbaidjan, etc. Durant PhotoEspaña 2016 va exposar Danube Revisited: The Inge Morath Truck Project a Espai Fundació Telefónica, projecte en itinerància per Europa i que co-dirigeix. La fotoperiodista orienta la seva carrera professional a la fotografia documental. L'elecció i el plantejament dels temes, conjuntament amb una visió molt personal dels mateixos, dóna la força al seu treball.

lurdes_R.BasolA_.jpeg

PILVI TAKALA

Pilvi Takala, nascuda l'any1981 a Hèlsinki, és una artista finlandeas premiada que presenta la càmera sincera com a art. Takala va guanyar el Premi de Roma d'Holanda l'any 2011 i el Premi Emdash l'any 2013. Les seves obres s'han exhibit en diverses exposicions a tot el món, més recentment a Londres, Århus i Glasgow. Ella és millor coneguda per estar a Time Based Mitjana.

Les performances de Takala se sap com comencen però no com acaben. Un petit desajust, no necessàriament una infracció, i una tensió incomoda va creixent fins que sembla una amenaça. Introduir la sospita des de la pròpia vivència opino que es pot interpretar com una invitació a qüestionar les aparences des de dins, a incorporar la crítica i prendre consciència.

takala.jpg

LÚA CODERCH

Lúa Coderch (Iquitos, Perú, 1982) és una artista catalana d'origen peruà que viu i treballa a Barcelona. Llicenciada en Belles Arts i màster en Produccions Artístiques i Recerca per la Universitat de Barcelona, es va formar també com a escultora a l'Escola Massana. Va obtenir la beca PAIR de la Fundació Suñol, la beca de creació artística de la Fundació Guasch-Coranty i la beca del CoNCA per a la recerca i la creació en els àmbits artístics i del pensament. Ha estat artista resident a SMART (Amsterdam) amb una beca A'dam Hangar-SMART del programa internacional d'intercanvi HANGAR-AECID.

coderch.jpg
Artistes: Servicios

©2020 por Natàlia González Pedrosa. Creada con Wix.com

bottom of page